Munblåsta glaskulor med stämningsfulla motiv
Handgraverade munblåsta glaskulor - vackraste fönsterdekorationer

Bildgalleri
- bladmotiv
- blommotiv
- djurmotiv
- enkla och skira
- familjemotiv
- tomtemotiv
- vintermotiv
- vår och påsk
- ängelmotiv
- övriga motiv
- personliga motiv
- Befintliga på lager
Tillval
Gästbok
Index
Mina andra hemsidor

Maria Feuk (fd. Tingsund)

Maria Feuk (fd.Tingsund)
Glas DeCo har funnits sedan 1999. Jag har glaset både som levebröd och hobby, och jag älskar mitt arbete som är både omväxlande och kreativt. Förutom den omfattande glasutbildningen i Orrefors har jag gått även flertalet glaskurser i många andra tekniker.

Jag växte upp i en konstnärsfamilj och har alltid haft intresse för konst och hantverk. Jag fick förstås en genomgående konstutbildning under uppväxten och prövat på att arbeta med dem flesta materialen. Jag har slipat mitt första glas vid 14 års åldern då jag gick på en estetisk linje på gymnasiet med keramik och glasslipning som tillvalsämnen. Sedan fick jag en utökad utbildning i Orrefors inom glasets alla områden, glasblåsning, kant och botten bearbetning, gravering, djupslipning, blomslipning, fasettslipning, blästring, mm. Efter det brinner jag för glas, det är ett fantastiskt material att arbeta med.

Som ett litet företag är det särskilt viktigt för mig att ge en god service och att vara pålitlig på alla sätt.
- Delvis arbetar jag konstnärligt, d v s designar form, färg och motiv på blåst glas i samarbete med olika glashyttor, samt graverar och slipar unika pjäser på både kristall och planglas med egna motiv i ett enda exemplar. Jag har genomsnitt en större utställning/per år, och är medlem i flera konsthantverksföreningar.
- Jag får beställningar från såväl privatpersoner, från Svenska Kyrkan, och från företag. Det kan betyda att kunden skickar ett eget foto, eller också att kunden ber mig att välja och kombinera motiv och utseende. Det kan vara allt från unika porträtt till serier med t.ex.släktvapen. Eller också väljer kunden ett befintligt standardmotiv från mina sidor.
- Jag gör även original till dekaler, det innebär att jag kan göra även större serier med logotyper, monogram mm. Dessutom förser jag sådana butiker som vill sälja presentartiklar från mig med t.ex. glasprismor, glaskulor och glasänglar.


upp